Meranie kyslíka v obaloch výrobkov
Baktérie prítomné v prirodzenom prostredí človeka, podobne ako kyslík vo vzduchu, spôsobujú, že sa potraviny po výrobe rozkladajú (kazia). Aby sme predĺžili trvanlivosť potravín alebo iných biologických látok, odstraňujeme prítomnosť baktérií (sterilizácia, zmrazenie, naloženie do alkoholu atď.) alebo znižujeme množstvo kyslíka (balenie v ochrannej atmosfére, redukcia kyslíka v skladoch alebo redukcia kyslíka v sklenených alebo plastových obaloch.
Spoločnosť Tec Sence vyvinula špeciálny tlačený terčík, ktorý možno umiestniť do obalu tak, aby sa jeho osvetlením cez priehľadný obal zistila prítomnosť kyslíka v obale bez jeho poškodenia. Táto technológia sa môže použiť na predĺženie obmedzenej životnosti potravín umiestnených v týchto obaloch, keďže tesnosť nie je vždy 100 %, a môže sa použiť na zabezpečenie vyradenia potravín zabalených v obaloch, ktoré sa už začali kaziť v dôsledku prítomnosti kyslíka.